Open dag 1 juni 2019

begin-bouw-2

BESTE BOEREN, BURGERS en BUITENLUI!

Op 1 juni 2019 is het zover ! Dan houden we onze OPEN DAG ter gelegenheid van onze nieuwe stal (2016), nieuwe melkstal (2018), geboorte “Stip de Koe”. (2019)

We gaan er een gezellige dag van maken! Gratis entree, een hartelijk welkom met een gratis kopje koffie, thee of andere consumptie, (eventueel met gebakje erbij voor het goede doel) een route over de hele boerderij, alle vaklui aanwezig die onze stal zo mooi hebben gemaakt en natuurlijk extra activiteiten voor jong en oud zoals u dat van ons kunt verwachten….!! Alvast van harte welkom!

Folders aanklikken voor groter formaat.

voorkant-flyer-jpg-7-5-2019 achterkant-flyer-jpg-7-5-2019

 

EXTRA INFO

(Alle genoemde bedrijven zijn  deelnemers/sponsors op/van onze open dag. )

Voor Boeren…

Onze ligboxenstal is nieuw gebouwd in 2016 voor ruim 150 stuks vee.  Met diepstrooisel boxen en een klein deel koe-matrassen. Een voergang aan de buitenkant (met een voerbuis) en in het midden van de stal (met een voerhek). Stalgordijnen aan 3 zijden. 2 brokautomaten. 1 mest robot.  De stal is gebouwd over onze oude stal van 1980.

Onze bouwers;

Zonder vee geen stal. Voor ons vee + aanwas zorgen wij samen met:

Melkstal gebouwd in 2018.

Quik E melkstal. Uitvoering 2 x 10 met mogelijke uitbreiding tot 2 x 15.
De melkstal is geplaatst op dezelfde plek als voorheen. De makers:

Silo-tank melk, in 2018 geplaatst.
Serap tank 14.000 liter. Geleverd, geplaatst door:

EXTRA INFO:
Voor Burgers…

Al meer dan 15 jaar is Roke’s Erf open voor publiek middels diverse leuke activiteiten welke tegen betaling gedaan kunnen worden. Vandaag hoeft er niet betaald te worden.  Het klompenpad heeft deze dag  een “eigen route” aangevuld met leuke activiteiten welke u kunt zien op de achterkant van onze flyer. (zie boven) Nieuw is onze Stip de Koe! Na deze dag kunt u bij ons op pad met Stip de Koe ! Stip de Koe is er in het echt (geboren 11 januari 2019) en als activiteit op ons bedrijf.  Ook beide te zien op deze dag!

EXTRA INFO:
Voor Buitenlui…

Wilt u genieten van het heerlijke boeren-buiten-leven? Wees dan onze gast en geniet met ons mee ! De tuinen, de stallen, het bos, ons vee, onze gastvrijheid. Daarnaast hebben we  super leuke activiteiten. Zoals mee met de paardenkar door ons boerenbos, proeven, genieten van ons rundvlees of allerlei zuivelproducten, kalfjes knuffelen, knuffels laten beter maken door een dierenarts (Dus kids neem je knuffel mee!), een hele grote knuffel die een operatie laat zien en natuurlijk mag je Stip, Dora en Jeanette niet missen. Stip en Dora lopen in een weitje dicht bij Jeanette. Jeanette is een pastel-tekenares die live onze Dora gaat naschilderen. Je kan ook meer van haar kunst bewonderen! Of mee doen… ? Oh ja en dan hebben we ook een mobiele houtzagerij demonstratie, een mega-groot tractor-springkussen en de strospeelschuur voor de kinderen…..